Menukaart van kavala

Ontdek de smaken van Griekenland bij Restaurant Kavala in Amersfoort. Bekijk hier onze uitgebreide menukaart vol authentieke Griekse gerechten, bereid met verse ingrediƫnten en een vleugje liefde. Laat je verrassen door de diversiteit en geniet van een culinaire reis door Griekenland!

Voorgerechten

Voorgerechten

  • Keftedes | 1150
    gehaktballetjes in tomatensaus | Griekse yoghurt
  • Kalamaria | 1250
    gebakken inktvis | knoflook-citroendressing | knoflooksaus
  • Garides Skordates | 1475
    garnalen gebakken in kruidenboter en knoflook
  • Haloumi  | 1395
    gebakken Chaloumi kaas | zure kersen in suikersiroop
  • Feta à la Rhodos  | 1395
    feta in filodeeg gebakken | honing | sesamzaad
  • Bouyiourdi  | 1425
    feta uit de oven | tomatensaus | olijven | verse knoflook | uien | chili
  • Dolmadakia | 1395
    wijnbladeren gevuld met gehakt en rijst | citroen-dillesaus
  • Tzatziki  | 825
    Griekse yoghurt | komkommer | olijfolie | knoflook | kruiden | stokbrood

Hoofdgerechten

Hoofdgerechten vlees & oven

  • Gyros | 2100
    geroosterde stukjes varkensvlees | rijst | friet
  • Bifteki | 2250
    gekruid gehakt gevuld met feta kaas en zongedroogde tomaat | rijst
  • Biftekakia | 2200
    gehaktrolletjes | gyros | rijst
  • Souvlaki | 2375
    3 spiezen van varkensvlees | pita brood | tzatziki | friet
  • Kip souvlaki | 2375
    kipfilet aan het spies | courgette | cherrytomaat | olijfolie-citroensaus | friet
  • Varkenshaas | 2450
    varkenshaas | rijst
  • Spareribs 450 gram | 2550
    barbecue saus | friet
  • Mixed Grill | 2795
    varkenshaas | kipfilet | biftekakia | lamskotelet | gyros | rijst
  • Kotopoulo gemisto | 2500
    gevulde kip met basilicum, kaas en gedroogde tomaten | mosterdsaus | rijst | friet
  • Stifado | 2575
    gestoofde ossobuco van rund | sjalotjes | aardappelpuree
  • Gyros fournou | 2300
    gyros uit de oven | champignonsaus | Parmezaanse kaas | friet
  • Moussaka | 2400
    laagjes van aubergine | aardappel | gehakt | bechamelsaus | met rijst en tzatziki

Hoofdgerechten vis & vegetarisch

  • Solomos | 2450
    gegrilde zalmfilet | olijfolie-citroendressing | seizoensgroenten | knolselderijpuree
  • Tsipoura | 2500
    gegrilde doradefilet | olijfolie-citroendressing | seizoensgroenten | knolselderijpuree
  • Garides scharas | 2650
    5 gegrilde garnalen | seizoensgroenten | knolselderijpuree
  • Mix Vis | 3100
    doradefilet | zalmfilet | garnalen | seizoensgroenten | knolselderijpuree
  • Bakaliaros Skordalia | 3250
    gebakken kabeljauw | aardappel-knoflook puree | rode biet
  • Briam | 2350
    uit de oven | aardappel | aubergine | courgette | wortel | paprika | tomatensaus | feta
  • Risotto Manitarion | 2350
    risotto | gemengde paddenstoelen | Parmezaanse kaas | truffelolie

Desserts

Desserts

  • Dame Blanche | 850
    vanille ijs | chocoladesaus | slagroom
  • Soufle sokolatas | 975
    brownie | gesmolten chocolade vulling | vanille ijs | slagroom
  • Baklavas | 975
    baklavas | vanille ijs | slagroom
  • Jiaourti me meli | 975
    Griekse yoghurt | honing | walnoten
  • Karidopita | 975
    walnoten gebak | vanille ijs